02-12-2020

γατίσιες καλημέρες!

Μιάου!

Καλημέρα παιδάκια! Βάλτε δυνατά τον ήχο στις συσκευές σας και χορέψτε! Φτιάξτε χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς, φανταστείτε ότι κάνουμε πρόβες για τη γιορτή μας!

Το σημερινό τραγούδι έχει ως σημείο αναφοράς μια ταινία που σίγουρα έχετε δει. Τις αριστόγατες. Όμως, ακούστε το προσεκτικά: είναι αρκετά διαφορετικό, είναι όπως θα έλεγε ένας τζαζίστας μουσικός «πειραγμένο». Προσέξτε πως μπαίνει το πιάνο στην αρχή. Το είδος της μουσικής ονομάζεται electro swing. Δηλαδή ηλεκτρονικό σουίνγκ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Το σουίνγκ (swing) είναι είδος της τζαζ μουσικής που έγινε αυτόνομο και αναγνωρίσιμο στυλ κατά τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ. Αποτελεί ουσιαστικά ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και στη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει ταλάντευση, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία. Το είδος του σουίνγκ πρωτοεμφανίστηκε μετά το 1920 στο Σικάγο, στις μεγάλες ορχήστρες μαύρων. Μετά το 1930 όμως πλήθαιναν οι μεγάλες ορχήστρες και οι λευκοί άρχισαν να αντιγράφουν τη μουσική των μαύρων. Η μουσική καλλιέργεια των λευκών τους έκανε να διαμορφώσουν ένα άλλο είδος τζαζ με στοιχεία ευρωπαϊκής μουσικής. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έπαψαν οι επιδράσεις, είτε προέρχονταν από την κλασική μουσική είτε από την ξένη λαϊκή. Χάρη στο σουίνγκ, όμως, άνοιξαν οι ορίζοντες της τζαζ και άρχισε η διάδοση της και έξω από την Αμερική.

Δείτε εδώ ένα βίντεο για να κατανοήσετε τι είναι η electro swing, να εξασκηθείτε στα αγγλικά σας και να μάθετε πως δημιουργείται η μουσική και το βίντεο που μόλις απολαύσατε:https://video.link/w/4B34b

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ ολοκληρώστε τις εργασίες των προηγούμενων ημερών…