28-03-2020

Σημαντική ανακοίνωση για τη λειτουργία της ιστοσελίδας

Αγαπημένα μας εφηβάκια

Όλες αυτές τις δύσκολες μέρες, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να βρούμε νέους τρόπους επαφής και στήριξης. Σκεφτήκαμε ότι πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα μια πιο μόνιμη επαφή μαζί σας.

Από αυτή τη στιγμή και για όλο το διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, η ιστοσελίδα αυτή θα λειτουργεί ως ιστοσελίδα και των τριών τμημάτων της έκτης τάξης του σχολείου μας.

Οι εργασίες και οι δραστηριότητες που θα βρίσκετε εδώ έχουν προαιρετικό χαρακτήρα και αφορούν ενότητες που ήδη έχουμε δουλέψει στις τάξεις μας αλλά και προτάσεις για δημιουργική απασχόληση (διάβασμα βιβλίου, ταινία, υπολογιστής, περιήγηση σε μουσείο κλπ).

Όσες εργασίες απευθύνονται από κάποιο δάσκαλο αποκλειστικά στο τμήμα του θα έχουν τη σχετική ένδειξη (π.χ. Στ1, Στ2, Στ3). Επομένως θα αφορούν μόνο τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος.

Σας προτείνουμε να περιμένετε κάθε μέρα και να αντιμετωπίζετε το υλικό αυτό, σαν να μπαίνουμε στην τάξη… Όχι με φόβο, αλλά σαν μια σχέση που δε χάνεται, σαν μια παρουσία που είναι δίπλα σας, σαν ένα χαμόγελο και μια καλημέρα.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητη η δυνατότητα πρόσβασης των μαθητών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο. Όσα προβλήματα υπάρχουν θα τα αντιμετωπίσουμε μαζί, με κάθε παιδί ξεχωριστά.

Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι η δουλειά μέσα στην τάξη δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε με την πιο προχωρημένη τεχνολογική εφαρμογή. Είναι ΑΓΩΓΗ. Όχι απλά τεχνική. Ελπίζουμε όλοι/ες μας ότι θα ξαναγυρίσουμε σε αυτή τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, σύντομα. Υγιείς, πιο δυνατοί και πιο ώριμοι από πριν.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Οι δάσκαλοι της Στ΄ τάξης

Δημήτρης, Κώστας, Στάθης