03-10-2022

«Ένα κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή»

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

Κοργιαλένειο – Μπενάκειο – Ερυθρός Σταυρός

 

Ταυτότητα και σύντομο ιστορικό του Νοσοκομείου

  Το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο – Ε.Ε.Σ» βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, μια περιοχή όπου κατά την ίδρυση του αποτελούσε χώρο εγκατάστασης του προσφυγικού πληθυσμού του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

  Οι εργασίες ανέγερσής του ξεκινούν στις 27 Απριλίου 1927, με υπεύθυνο αρχιτέκτονα τον Γερμανό Beusel, και τίθεται σε λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου 1930.

  Η αρχιτεκτονική του Νοσοκομείου πληρεί τις τελευταίες εξελίξεις και απαιτήσεις της νοσοκομειακής αρχιτεκτονικής της εποχής. Η αρχική δυναμικότητα ήταν 185 κλίνες. Αργότερα ,τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80, αυξάνεται η δυναμικότητα του λόγω των συνεχών κτιριακών επεκτάσεων . Η μορφή που έχει σήμερα το νοσοκομείο ολοκληρώθηκε το 1978, με την ανέγερση εννιαόροφης πτέρυγας.

  Το Νοσοκομείο έχει 24ωρη γενική εφημερία κάθε τέσσερις ημέρες , μαζί με τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Αμαλία Φλέμινγκ» και «Παμμακάριστο», ενώ τις ημέρες της μη γενικής εφημερίας λειτουργούν με προγραμματισμένα ραντεβού τα τακτικά πρωινά ιατρεία και από τον Μάρτιο του 2002 τα απογευματινά ιατρεία, στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

πηγή :  http://www.korgialenio-benakio.gr/