18-11-2020

Περιμένοντας να ανοίξει ξανά το σχολείο μας

Αγαπημένα μου πεμπτάκια γειά σας

Το σχολείο μας έκλεισε. Είχαμε ήδη συζητήσει ότι ήταν πολύ πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν προλάβαμε να γράψουμε κι

εκείνο το τεστ των μαθηματικών. Η ιστοσελίδα μας θα είναι μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας για όλο αυτό το διάστημα. Θα περιλαμβάνει υλικό χρήσιμο για να διατηρήσουμε τη σχέση μας, την επαφή με το μάθημα και τη γνώση.

Σας προτείνω να περιμένετε κάθε μέρα και να αντιμετωπίζετε το υλικό αυτό, σαν να μπαίνουμε στην τάξη… Όχι με φόβο, αλλά σαν μια σχέση που δε χάνεται, σαν μια παρουσία που είναι δίπλα σας, σαν ένα χαμόγελο και μια καλημέρα.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητη η δυνατότητα πρόσβασης των μαθητών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο. Όσα προβλήματα υπάρχουν θα τα αντιμετωπίσουμε μαζί, με κάθε παιδί ξεχωριστά.

Θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι η δουλειά μέσα στην τάξη δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε με την πιο προχωρημένη τεχνολογική εφαρμογή. Είναι ΑΓΩΓΗ. Όχι απλά τεχνική. Όμως, στις δύσκολες αυτές στιγμές θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διατηρήσουμε τη σχέση μας και την επαφή σας με το σχολείο. Ελπίζουμε όλοι/ες μας ότι θα ξαναγυρίσουμε σε αυτή τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, σύντομα. Υγιείς, πιο δυνατοί και πιο ώριμοι από πριν.

Σας ευχαριστώ πολύ

ο δάσκαλος του Ε1