26-05-2020

Το τραγούδι της ημέρας – η τελευταία μουσική καλημέρα…

Καλά μας εκτάκια

Αυτή είναι η τελευταία μας μουσική καλημέρα. Με αυτήν κλείνουμε ένα κύκλο που ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου, όταν το σχολείο μας έκλεισε λόγω πανδημίας.

Στις δύσκολες και μοναχικές στιγμές που περάσαμε, η ιστοσελίδα μας ήταν μια συντροφιά, μια παρηγοριά, μια αχτίδα φωτός, μια χαραμάδα μέσα από την οποία βλέπαμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί το σχολείο μας.

Όχι για να αντικαταστήσει το σχολείο, το μάθημα, το διάλειμμα και τις παρέες μας. Αυτά δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα. Αλλά για να κρατήσει ζωντανή την επαφή μας, την επικοινωνία μας, τη σχέση μας. Όμως οι μέρες μετράνε αντίστροφα και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε επιτέλους πάλι στο σχολείο.

Αν πατήσετε πάνω στην ετικέτα «Μουσικές καλημέρες» μπορείτε να δείτε και να ξανακούσετε όλα τα τραγούδια που συντρόφευσαν τα μοναχικά πρωινά αυτής της περίεργης άνοιξης.

Το τελευταίο μας τραγούδι είναι το βαλς των ματιών. Ο Σταύρος Λάντσιας, ένας νέος συνθέτης και μουσικός, συνθέτει και παίζει το θέμα The Waltz of the Eyes, ένα από τα πιο γνωστά θέματα – οργανικά τραγούδια στην ελληνική μουσική, που παίζεται σε πολλά θέματα ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Απολαύστε το τραγούδι και το βίντεο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι με δράκους-βασιλιάδες και κακές βασίλισσες, λάμιες, αρλεκίνους και μάγισσες, παλικάρια που προσπαθούν να σώσουν μια όμορφη κοπέλα αντιμετωπίζοντας χίλιες δυσκολίες.