29-04-2020

Το τραγούδι της ημέρας

Αγαπημένα παιδιά

Καλημέρα,

Στην καρδιά μας μεγαλώνει η ανάγκη να ανταμώσουμε και πάλι από κοντά. Μπαίνουμε σε ένα δεύτερο κύκλο εξ αποστάσεως συναντήσεων. Όμως παρά την κούραση από αυτή την κατάσταση, δεν θα το βάλουμε κάτω… Ας συνεχίσουμε όλοι μας, να είμαστε δημιουργικοί και ευδιάθετοι.

Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση θα ακούσουμε σήμερα. Μια μίξη της κλασικής με τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Η καταιγίδα του Vivaldi σε μια ηλεκτρονική εκτέλεση από τον Yanni. Τα ηλεκτρικά βιολιά σε πλήρη ένταση, η Άρπα σε εκπληκτική δεξιοτεχνία, η τρομπέτα εμβατηριακή…

Η καταιγίδα…

Υπάρχουν πάντα διαφορετικοί τρόποι να δεις τα πράγματα

Μια καταιγίδα που μας χτυπάει αλύπητα ή

Εμείς γινόμαστε μια καταιγίδα και διαμορφώνουμε τη ζωή που μας αξίζει…

Καλή ακρόαση

Ο Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι (Antonio Lucio Vivaldi, 4 Μαρτίου 1678 – 28 Ιουλίου 1741), γνωστός και με το προσωνύμιο il Prete Rosso (= ο κοκκινομάλλης παπάς) λόγω του χρώματος των μαλλιών του, ήταν Ιταλός συνθέτης, (μουσουργός), δεξιοτέχνης βιολονίστας και ιερέας της εποχής του Μπαρόκ. Θεωρείται από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής του και ο δημοφιλέστερος του κλασσικού μπαρόκ, καθώς με τη μουσική του επηρέασε πλήθος συνθετών τόσο της γενιάς του, μεταξύ των οποίων, τους Γιόχαν Σεμπάστιαν ΜπαχΓκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν, όσο και τους μετέπειτα.

Η μουσική του Βιβάλντι ήταν καινοτόμος στην εποχή της. Έκανε πιο ζωηρή την επίσημη και ρυθμική μορφή του κονσέρτου, στο οποίο εστίασε σε αρμονικές αντιθέσεις και καινοτόμες μελωδίες και μουσικά θέματα˙ αρκετές από τις συνθέσεις του είναι φανταχτερές, σχεδόν παιχνιδιάρικες και διαχυτικές.