11-11-2015

τα παγόβουνα σπάνε μπροστά στα μάτια μας

Παγόβουνο αποκολλάται από παγετώνα 10.000 ετών-Ανησυχία για την υπερθέρμανση του πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Κάνε κλικ στην εικόνα και δες το βίντεο !

Δέος προκαλεί η στιγμή της αποκόλισης ενός τεράστιου κομματιού πάγου από τον 10.000 ετών παγετώνα Svinafellsjokull της Ισλανδίας. Το γεγονός απαθανατίστηκε κατά τύχη από κάμερα κινητού τηλεφώνου ενός Ισλανδού περιηγητή, του Don Olen. «Ο μαύρος πάγος, αφού είναι καλυμμένος από ηφαιστειακή τέφρα, έσπασε με εκκωφαντικό θόρυβο», αναφέρει ο ίδιος.
«Η παγωμένη πλάκα άρχισε να βυθίζεται μετά την αποκόλληση και από τα κύματα αναδύεται ένα μαγευτικό μπλε παγόβουνο», περιγράφη ο Don Olen, χαρακτηρίζοντας τονν εαυτό του «τυχερό μέσα στην ατυχία του πλανήτη».
«Νέα αυτοψία» για την εξαφάνιση των παγετώνων, λόγω υπερθέρμανσης  του πλανήτη χαρακτηρίστηκε το βίντεο, που έγινε αφορμή για χιλιάδες χρήστες να εκφράσουν περιβαλλοντικές ανησυχίες.
«Εάν τα παγόβουνα σπάνε μπροστά στα μάτια μας, τότε πρέπει να καταλάβουμε ότι λιώνει ο προστατευτικός καθρέφτης της Γης που αντανακλά στο διάστημα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας», αναφέρεται σε σχόλια θεατών του βίντεο.
Σημειιώνεται σχετικά ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα λάβει χώρα, στο Παρίσι, η Συνδιάσκεψη για το Κλίμα με τη συμμετοχή 195 χωρών.